Artikel delen via:

Winst Jaguar TCS Racing en Mitch Evans in Shanghai E-Prix, Nick Cassidy en Jaguar versterken leiding in klassement

Jaguar TCS Racing heeft een bijzonder succesvol weekend achter de rug in het ABB FIA Formula E World Championship 2024. De Shanghai E-Prix van afgelopen weekend omvatte twee races en coureur Mitch Evans van Jaguar TCS Racing pakte de winst in de race op zaterdag, terwijl Nick Cassidy, de andere coureur van het team, als derde eindigde. Op zondag finishten de Jaguar-coureurs op resp. plaats 5 en 4.

Race op zaterdag

Mitch Evans pakte op zaterdag zijn tweede raceoverwinning van dit seizoen. Daarmee steeg hij in het rijdersklassement naar de vierde plaats. Evans kwalificeerde zich als derde voor de race op zaterdag en ging in de race zorgvuldig om met de energie in zijn Jaguar I-TYPE 6. Halverwege de race pakte hij de leiding, die hij meermaals verloor en heroverde. In de laatste ronde greep hij definitief de leiding en reed als winnaar over de finish.

Nick Cassidy, die al de leiding in het rijdersklassement in handen had, startte de race als tiende. Hij rukte magistraal op naar de derde plaats aan de finish en eindigde voor de achtste keer dit seizoen én voor de vijfde achtereenvolgende keer op het podium.

Race op zondag

Race 12 van het ABB FIA Formula E World Championship 2024 leverde Jaguar TCS Racing ook voldoende punten op om de leidende posities te behouden. Cassidy en Evans startten de tweede race van het weekend als vijfde en zesde. Door zorgvuldig met de energie om te gaan, handhaafden ze zich continu in de top 8 en halverwege de race openden ze de aanval. Uiteindelijk finishte Cassidy als vierde en Evans als vijfde.

Met nog vier races te gaan dit seizoen heeft Jaguar TCS Racing met 299 punten de leiding in het teamklassement. Nick Cassidy leidt het coureursklassement met 167 punten. Mitch Evans staat op de derde plaats met 132 punten.

James Barclay, Managing Director van JLR Motorsport en Jaguar TCS Racing Team Principal: “Ik ben erg trots op de coureurs en het team; ze reden gisteren een geweldige race, namen de juiste beslissingen op het juiste moment en waren weergaloos – het dubbele podium is daar het beste bewijs van. We sluiten het ongelooflijke raceweekend in Shanghai af met een overwinning en een dubbel podium gisteren en met echt belangrijke kampioenschapspunten vandaag. De race was van bij de start nagelbijten. Het team en de coureurs hebben hun race goed gemanaged, we boekten vooruitgang en streden mee om het podium, maar waren uiteindelijk blij met de belangrijke kampioenschapspunten. We hebben goed werk geleverd in Shanghai en het team heeft heel de tijd hard en efficiënt gewerkt. Het was niet gemakkelijk met zo’n sterke concurrenten, maar het was een van onze weekends waarin we veel punten pakten en dat op een cruciaal moment. Nu focussen we op Portland en Ronde 13 en 14 en de laatste twee weekends van het seizoen.”

Mitch Evans, coureur Jaguar TCS Racing, #9: “De race gisteren was echt geweldig. We stonden altijd in de top zes en deden precies wat we moesten doen; de derde plaats van Nick is een fantastisch resultaat voor het team, dat het afgelopen weekend heel wat punten pakte in Shanghai. Met de overwinning en het dubbele podium gisteren, en daarna de vierde en vijfde plaats, sprokkelden we veel punten voor het constructeurs- en coureursklassement. Nu is er een korte pauze voor we aan de laatste vier races beginnen.”

Nick Cassidy, coureur Jaguar TCS Racing, #37: “Het team doet het geweldig dit jaar en ik ben supergelukkig dat ik in deze positie zit. Het was een goede dag en een fantastisch weekend. Met nog vier races te gaan zijn er nog een 100-tal punten te verdienen. Het wordt moeilijk, maar we zullen alles geven.”

Races 13 en 14 van het ABB FIA Formula E World Championship 2024 vinden op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024 plaats in Portland (VS).