Partager l'article via

VIJF JAAR EN MEER: JAGUAR RACING BEVESTIGT DAT MITCH EVANS BIJ HET BRITSE FORMULE E-TEAM BLIJFT

Antwerpen, 3 augustus 2021 – Jaguar Racing heeft officieel bevestigd dat Mitch Evans, die al jarenlang voor Jaguar Racing rijdt in de Formule E, deel blijft uitmaken van het team dat meestrijdt voor de titel. Een nieuw meerjarencontract verzekert zijn toekomst in het elektrische wereldkampioenschap.

Met Evans – lid van het team sinds de oprichting ervan in 2016 – heeft het Britse Formule E-team een racewinnaar in huis. Jaar na jaar werd het partnerschap sterker. Het nieuws volgt op de bevestiging dat Jaguar Racing zich heeft geëngageerd voor het Formule E Gen3-tijdperk in het kader van het streven van Jaguar om vanaf 2025 een zuiver elektrisch merk te worden.

Evans trekt nu naar Berlijn voor zijn 62e Formule E-race. De Nieuw-Zeelander won met Jaguar Racing al twee races, stond 10 keer op het podium en wil het team de komende seizoenen naar de top van het kampioenschap loodsen. De 27-jarige staat momenteel achtste in het pilotenklassement – slechts zes punten achter teamgenoot Sam Bird die derde staat – en heeft honger naar meer succes.

James Barclay, Team Director van Jaguar Racing: “We zijn blij te kunnen bevestigen dat Mitch een belangrijk onderdeel blijft van het pilotenteam van Jaguar Racing en zijn jarenlange en integrale rol binnen het team voortzet. De snelheid en resultaten van Mitch op het circuit spreken voor zich. Jaar na jaar zijn we blijven bouwen aan een formidabel partnerschap sinds hij in 2016 bij ons team kwam. Mitch is een van de meest geweldige talenten in de Formule E. Zijn ervaring en inzicht in onze manier van werken zijn van onschatbaar belang. Samen staan we sterker en als team zijn we allemaal enthousiast en zeer gemotiveerd om het maximum uit seizoen zeven en daarna te halen.”

Mitch Evans, Jaguar Racing-piloot #20: “Ik ga nergens heen! Na meer dan vijf jaar bij het team te hebben doorgebracht weet ik precies wat we de komende seizoenen willen bereiken. Ik ben blij dat ik deel blijf uitmaken van het team. Andere teams hebben me benaderd, maar Jaguar blijft mijn thuis. We zien sterke resultaten op het circuit, de Jaguar I-TYPE 5 presteert uitstekend en we zijn klaar om ons te meten met iedereen op de startgrid. Het kan nog alle kanten op dit seizoen en in de toekomst met Jaguar Racing.”

Het Jaguar Racing Formule E-team staat momenteel derde in het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E voor teams – slechts negen punten achter Envision Virgin Racing dat bovenaan staan – en Mitch Evans staat achtste in het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E voor piloten. De volgende dubbele E-prijs vindt op 14 en 15 juli 2021 plaats in Berlijn – het laatste raceweekend van seizoen zeven. Zowel het kampioenschap voor piloten als dat voor teams is nog niet beslist.

– Einde –

Voor meer informatie over Jaguar Racing kunt u contact opnemen met:

Emily Hogg, Media Officer, Jaguar Racing Tel.: + 44 (0) 7384 532 605 E-mail:  ehogg2@jaguarlandrover.com

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar Racing Tel.: +44 (0) 7979 554 005 E-mail:  aatkins5@jaguarlandrover.com

NOTITIES VOOR REDACTEURS

OVER JAGUAR RACING

Jaguar keerde in oktober 2016 terug naar de racerij en sloot zich als eerste prestigeconstructeur aan bij de zuiver elektrische straatraces van het ABB FIA Formule E-kampioenschap. In 2019 won het team de E-Prix van Rome, de eerste internationale autosportzege van Jaguar sinds 1991.

De Formule E geldt als een praktijklabo voor Jaguar, dat met zijn ‘Race To Innovate’ volop timmert aan de elektrische mobiliteit van de toekomst.

Als officieel constructeursteam in de Formule E ontwerpt Jaguar Racing zijn eigen aandrijflijn, inclusief motor, versnellingsbak, omvormer en achterwielophanging.

Om de kosten te drukken zijn het koolstofvezelchassis en de batterij gemeenschappelijke onderdelen die identiek zijn voor de twaalf teams. Zo kan het team zich concentreren op de ontwikkeling van efficiënte en lichte elektrische aandrijfsystemen, die de prestaties en het rijbereik van de toekomstige elektrische wagens van Jaguar Land Rover ten goede zullen komen.

Voor seizoen 2020/21 kreeg het volledig elektrische Formule E-kampioenschap voor het eerst de status van volwaardig wereldkampioenschap van de FIA, die de sport beheert. De teams racen voor het derde jaar met de futuristische Gen2-racewagens.

Elk team heeft twee racewagens, een per piloot, die de volledige race moeten uitrijden.

De Formule E onderscheidt zich echter niet alleen door zijn zuiver elektrische concept, maar ook door de keuze van de circuits. Het kampioenschap wordt gereden op tijdelijke stratencircuits in het centrum van ‘s werelds grootste steden, waaronder Santiago, Diriyah, Rome, Parijs, Monaco, New York en tot slot een ‘double-header’-weekend in Londen.  

Mitch Evans eindigde in seizoen zes op de zevende plaats van het pilotenklassement en Jaguar Racing finishte als zevende in het teamkampioenschap, dankzij winst in Mexico City, een podiumplaats in Santiago en een polepositie. In seizoen zeven krijgt hij het gezelschap van de Britse piloot Sam Bird, die in elk seizoen van de Formule E een race heeft gewonnen.

Dit seizoen wordt het kampioenschap door het bestuur van de FIA ook officieel erkend als een wereldkampioenschap. Het krijgt ook de nieuwe naam ‘ABB FIA Formula E World Championship’.

Innovatierace

De Formule E blijft een kernprioriteit voor Jaguar Land Rover en de ‘Reimagine’-reis van de constructeur. Als enige zuiver elektrische wereldkampioenschap stelt de Formule E ons in staat om nieuwe technologieën voor elektrische voertuigen te testen en te ontwikkelen in een uiterst prestatiegerichte omgeving. Het blijft de testbank voor onze ‘Race to Innovate’-missie, die we te baat zullen nemen om knowhow te vertalen van racewagens naar wegmodellen en vice versa, en die ons zal helpen om vorm te geven aan onze elektrische toekomst. Jaguar heeft een ware passie voor die toekomst, die tal van voordelen zal bieden voor onze maatschappij, het veranderende mobiliteitslandschap, de duurzaamheid en onze klanten.


Foto's

À propos de Jaguar Land Rover

Réimaginer l’avenir du luxe moderne par le design
La stratégie Reimagine de Jaguar Land Rover offre une vision du luxe moderne fondée sur la durabilité.

Nos Range Rover, Discovery, Defender et Jaguar de luxe modernes, leaders de leur catégorie, sont très demandés dans le monde entier, avec plus de 370 000 véhicules vendus dans 123 pays au cours de l’exercice 2021/22. Les modèles électriques représentent environ deux tiers des unités vendues, grâce à une gamme de modèles intégrant des technologies entièrement électriques et électriques hybrides, ainsi que les derniers moteurs essence et diesel.

Nous sommes en passe de transformer notre activité pour atteindre la neutralité carbone sur l’ensemble de notre chaîne d’approvisionnement, de nos produits et de nos opérations d’ici 2039. Nous avons défini une feuille de route visant à réduire les émissions sur nos propres opérations et chaînes de valeur d’ici 2030 grâce à des objectifs approuvés reposant sur des données scientifiques. Tous les modèles Jaguar et Land Rover seront disponibles en version entièrement électrique à l’horizon 2030.

Entreprise britannique dans l’âme, nous possédons deux centres majeurs de design et d’ingénierie, trois sites de production de véhicules ainsi qu’un centre de production de moteurs et un centre d’assemblage de batteries au Royaume-Uni. Nous possédons également des usines automobiles en Chine, au Brésil, en Inde, en Autriche et en Slovaquie, ainsi que sept centres technologiques à travers le monde.

Filiale à 100 % de Tata Motors depuis 2008, Jaguar Land Rover dispose d’un accès inégalé aux principaux acteurs mondiaux de la technologie et de la durabilité au sein de l’ensemble du groupe Tata.

Pour de plus amples informations sur la stratégie Reimagine de Jaguar Land Rover, veuillez consulter le site suivant:
https://www.jaguarlandrover.com/reimagine
Twitter: @jaguarlandrover
LinkedIn: @JaguarLandRover