Artikel delen via:

Polepositie, podiumfinish en punten voor Jaguar TCS Racing in chaotische Misano E-Prix

In een chaotisch verlopen raceweekend op het circuit van Misano veroverde Mitch Evans voor Jaguar TCS Racing de polepositie voor race 6. Evans legde uiteindelijk beslag op de vijfde plaats in de eindstand. Nick Cassidy veroverde in race 7 zijn vierde podiumplaats voor het team dit seizoen. Het Britse team sloot het chaotische weekend af met waardevolle punten en behield de leiding in het wereldkampioenschap.

Polepositie op zaterdag

Mitch Evans scoorde met zijn polepositie drie extra punten voor zichtzelf en het team. Nick Cassidy startte vanaf de achtste plaats. Het team reed strategisch, maar een aanrijding veroorzaakte schade aan de voorvleugel van Evans’ Jaguar I-TYPE 6. Daardoor kwam hij uiteindelijk als zevende over de streep. Door straffen voor andere coureurs klom hij alsnog naar de vijfde plaats.

Nick Cassidy startte sterk en pakte de leiding in de derde ronde. Even later raakte ook hij betrokken bij een aanrijding. Hij moest de pits in voor een nieuwe neus en kwam in laatste positie de baan weer op. In de laatste ronde van de race viel Cassidy uit met een technische storing.

Derde plaats voor Cassidy op zondag

Nick Cassidy pakte voor Jaguar TCS Racing zijn vierde podium van het seizoen: hij finishte race 7 op zondag als derde. Cassidy startte opnieuw als achtste en in de zesde ronde nam hij de leiding in de Misano E-Prix. Vervolgens viel hij terug om energie te sparen voor het einde van de race. In de laatste twee ronden gebruikte Nick zijn energievoordeel om de derde plaats te veroveren.

Mitch Evans had een moeizame kwalificatie en startte de race vanaf plaats 15. Terwijl hij posities won, kreeg hij technische problemen met zijn Jaguar I-TYPE 6 en moest in de laatste ronde stoppen.

Leiding in het kampioenschap

Jaguar TCS Racing behoudt de leiding in het ABB FIA Formula E World Championship 2024. Bij de coureurs stijgt Nick Cassidy naar de vierde plaats in het klassement, Mitch Evans blijft zesde.

De achtste ronde van het ABB FIA Formula E World Championship 2024 vindt plaats op zaterdag 27 april in Monaco.

James Barclay, Managing Director, JLR Motorsport en Jaguar TCS Racing Team Principal: “Tijdens de kwalificaties pakte Mitch zijn eerste polepositie van het seizoen – een geweldig resultaat. Maar zoals we hadden verwacht, verliep de zesde race ongelooflijk chaotisch. We hadden het gevoel dat er een podiumplaats in zat voor Mitch, maar door schade moest hij voorzichtig verder rijden tot aan de finish. Hij eindigde uiteindelijk op P5. Nick nam al vroeg in de race een voorsprong, maar door de aanrijding moest hij een nieuwe neus laten steken en kon hij niet meer meestrijden. We weten dat we alle ingrediënten hebben voor een goed resultaat.

Het was een geweldige race op zondag, zowel technisch als strategisch, met opnieuw een podiumplaats voor Nick. Dat is een hele prestatie. We wisten goed om te gaan met het verkeer en kwamen nog net als derde over de finish. Jammer genoeg was er een probleem met de Jaguar I-TYPE 6 van Mitch. Spijtig, want hij had in de punten kunnen eindigen. Maar met de podiumplaats van vandaag behouden we ook de leiding in het Wereldkampioenschap voor constructeurs.”

Mitch Evans, coureur Jaguar TCS Racing, #9: “Zaterdag begon goed, nadat we de polepositie hadden veroverd in de kwalificaties. Jammer genoeg ging het daarna bergaf. De race verliep rommelig en het was moeilijk om uit de problemen te blijven. Zondag was weer een frustrerende dag voor mij. Ik was goed opgeschoten, maar een technisch probleem aan de wagen verpestte mijn kansen. Gefeliciteerd aan Nick en zijn kant van de garage met hun podiumplaats.”

Nick Cassidy, coureur Jaguar TCS Racing, #37:“Bij het begin van de race gisteren was ik goed opgeklommen naar de tweede plaats. Maar door een aanrijding en een beschadigde neus kon ik niet meer in de punten eindigen. Ik ben blij met het resultaat van zondag. Het was zwaar voor mij, dus ik ben echt blij dat ik weer op het podium stond. Bedankt aan het hele team. De Jaguar I-TYPE 6 is een snelle wagen en het team bij Jaguar TCS Racing is geweldig.”